Конкурси фахової майстерності з професії "Кондитер"
Професія кондитера — одна із тих, які западають в душу з дитинства.
Кондитер – це чарівник, який приносить радість людям, це маг і віртуоз, який із звичайних інгредієнтів, таких як цукор, борошно, молоко, може створити шедевр кондитерської майстерності. Професія ця дуже затребувана – і в ресторан, і в кафе, і на будь-яке підприємство громадського харчування потрібен кондитер.
Професія кондитера асоціюється зі святом і смаколиками. Але, не дивлячись на це, вона є нелегкою фізично і вимагає, крім великої зосередженості, спритності рук і знання різних нюансів роботи з продуктами, ще й наявності естетичного смаку, креативного мислення і, звичайно ж, таланту.
Це спеціальність, яка знаходиться на межі кулінарії та мистецтва. Тому слова іспанського художника-сюрреаліста Сальвадора Далі «Все красиве має бути їстівне!», які стали девізом конкурсу фахової майстерності з професії «Кондитер» у ДПТНЗ «Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти», були дуже доречними.
09:42 19.02.2021