A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти"
Вінницька область

Конкурс фахової майстерності з професії «Слюсар з ремонту  сільськогосподарських машин та устаткування»

Дата: 11.02.2021 14:00
Кількість переглядів: 193

Головне завдання професійно-технічної освіти - якісна підготовка висококваліфікованих робітників для різних галузей економіки з урахуванням потреб регіонального ринку праці. Сьогодні професія слюсаря з ремонту сільськогосподарських машин  та устаткування затребувана і актуальна. Кваліфікована робота слюсаря з ремонту сільськогосподарських машин  та устаткування дозволяє збільшити терміни експлуатації сільськогосподарської техніки, здійснювати своєчасну профілактику її функціонального стану.

Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин і устаткування обслуговує трактори, комбайни різних марок та численний парк машин: ґрунтообробні (плуги, борони, лущильники, культиватори, котки), поливні, посівні та посадочні, машини для захисту рослин, для заготівлі сіна чи силосування, для збирання технічних культур і картоплі, зерноочисні та багато інших. Жодна сільськогосподарська машина або механізм не можуть бути відремонтовані без розбирання, регулювання, тобто без участі слюсаря. Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування ліквідовує несправності машин та окремих механізмів, що дає змогу подовжити термін їхньої дії та повніше використовувати ресурс усіх вузлів машин. Справжній слюсар вміло працює на верстатах, виконуючи найскладніші операції з обробки металу.

   

 10.02.2021 року в нашому закладі з метою підвищення рівня фахової майстерності, розвитку творчої активності учнів та використання новітніх технологій був проведений конкурс фахової майстерності серед учнів з професії «Слюсар з ремонту  сільськогосподарських машин та устаткування».

У конкурсі брали участь представники груп №11 та №1ТУ. Конкурс проводився в два тури – теоретичний і практичний. Місце проведення – слюсарна майстерня.

Теоретична частина конкурсу складалася з 20 тестових завдань. Максимальна кількість балів, яку могли набрати учні, – 20. Метою тестового завдання було визначення рівня знань учнів про структуру металів, їх класифікацію та призначення, інструменти, що використовувалися для виготовлення совка господарського.

У  практичній частині конкурсу учні виготовляли совки господарські. Максимальна кількість балів за виконання практичного завдання – 40.

Кожний етап конкурсу оцінювався членами журі, виходячи із розроблених критеріїв оцінювання. При виконанні теоретичного завдання враховувалася кількість правильних відповідей. У практичному турі оцінювалися послідовність та правильність дій, чіткість та швидкість рухів при виконанні технічних операцій, якість самого виробу та дотримання вимог охорони праці.

Перші три місця посіли учні, які набрали найбільшу сумарну кількість балів. В результаті конкурсу переможцями стали:

1 місце Антонюк Павло (група №11) – 50 балів

2 місце Даценко Ярослав (група №1ТУ) 42 бали

3 місце Дудніченко Валентин (група №11) – 36 балів

3 місце Кучмар Денис (група №1ТУ) – 36 балів

Вітаємо переможців! Так тримати!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено