A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти"
Вінницька область

Один тиждень дистанційного навчання здобувачів освіти групи № 25

Дата: 25.04.2022 12:40
Кількість переглядів: 68

Найбільш оптимальна та безпечна форма організації освітнього процесу в умовах воєнного стану — дистанційна. Тому учні групи № 25, які здобувають професію «Перукар (перукар-модельєр)», як і всі діти нашої країни, зараз здобувають освіту «в ґаджеті».

Корисними у цій ситуації стали напрацьовані під час пандемії коронавірусу моделі змішаного та дистанційного навчання у синхронному й асинхронному режимах. Під час війни навчальний заклад стає осередком, який дає змогу учням отримувати не лише знання, але й психологічну підтримку, не втрачати відчуття приналежності до спільноти. Тому надзвичайно важливо гнучко підходити до організації роботи закладу та налаштовувати освітній процес так, щоб він був комфортним і нетравмівним для  учнів та педагогів.

Дистанційне навчання. Яке воно у нас:

- надання навчального матеріалу здобувачам освіти;

- контроль за відвідуванням онлайн-уроків  здобувачами освіти та їх успішністю у навчанні класним керівником та майстрами виробничого навчання;

- консультації здобувачів освіти з педагогами;

- інтерактивна співпраця викладачів і здобувачів освіти;

-можливість швидкого доповнення курсу новою інформацією, коригування помилок.

Під час такої організації дистанційного навчання ефективність навчання учнів не страждає, навпаки – воно тренує їх дисципліну та самоорганізованість.

Навчання проводиться  на    платформі Google Classroom.

Онлайн-уроки учні групи №25 відвідують за допомогою сервісу відеотелефонного зв'язку  Google Meet.

  

 

Домашні завдання від викладачів учні  отримують регулярно. Кожне завдання має свій термін виконання і за нього здобувачі освіти отримують відповідні бали. Учні можуть сповна використовувати  Інтернет та його можливості.

Для отримання знань і умінь з професії «Перукар(перукар-модельєр)» здобувачі освіти активно працюють на уроках виробничого навчання, де майстри виробничого навчання  Староха Людмила Вікторівна та Стаднічук Ольга Сергіівна пояснюють новий матеріал з демонстрацією виконання практичних прийомів. Учні самостійно в домашніх умовах виконують  практичні завдання і надсилають майстрам виробничого навчання фото-  і відеозвіти.

   

Крім отримання теоретичних знань,  учні групи №25 беруть активну участь у виховних заходах. Зокрема, минулого тижня вони відвідали захід «Писанка-символ життя», проведений вихователем Нишпорською В. Б. та взяли участь у заході «Не руйнуй гамонії земної», який провели вихователь Алексєєва В. І. і викладач Насопрунова О. В.

Навчання та саморозвиток – це найкраще чим можна зайнятись під час воєнного стану. Головне, щоб воно було корисним!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено