A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти"
Вінницька область

Українська хустка – споконвічний оберіг українців.

Дата: 07.12.2022 15:36
Кількість переглядів: 184

Ми – українці, а значить, маємо знати свою історію, розвивати культуру, традиції, любити свій народ, знати і шанувати українські свята, бо всі ми – одна родина.

Ось уже кілька років поспіль 7 грудня українці відзначають День української хустки.

Запровадження цього свята на державному рівні викликано тим, що споконвіку українки носили хустку, яка вважалась оберегом, символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм.

Педагоги нашого навчального закладу вирішили приєднатись до загальнодержавних заходів вшанування незбагненного, але, на жаль, забутого дива – української хустки. Викладач української мови та літератури Голембівська Л. Р. провела гру – змагання «Українська хустка – споконвічний оберіг українців».

Усі присутні мали змогу дослідити історію появи української хустки, народних обрядів, звичаїв, традицій, повʼязаних із використанням хустки, з’ясувати побутове та обрядове значення цього головного убору, ознайомитися зі способами виготовлення та оздоблення української хустки.

Минають роки, десятиліття, виростають нові покоління, змінюється влада, з’являється нова мода, та ніколи не можуть зникнути з пам’яті людської добрі традиції прадідів, їхні обереги поруч нас не дають нам забути, що ми діти народу українського.

Хочеться вірити, що відтепер хустка буде не лише модною деталлю на один день, а й предметом благоговіння перед одним із національних символів – оберегом.

Дякуємо усім, хто прийшов на зустріч із нашою щирою українською хусткою-берегинею. Хай завжди береже вона тепло наших душ і живе вічно, як наша невмируща – Україна!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено