Конкурс фахової майстерності з професії "Кухар"
Участь у конкурсі фахової майстерності - це унікальна можливість показати свої знання, набуті практичні навички, проявити свій талант і мистецтво. Саме така нагода випала здобувачам освіти 24-ї групи (майстри виробничого навчання Дмитрієва Т. І., Ніколайчук Л. В.), які в рамках проведення Тижня професій кулінарного профілю 20 лютого 2024 року взяли участь у конкурсі фахової майстерності з професії "Кухар".
Умови конкурсу передбачали два етапи випробувань:
- виконання теоретичного завдання (в тестовій формі);
- виконання практичного завдання - приготування страви "Крученики зі свинини з чорносливом".
Критерії оцінювання включали в себе не тільки оцінку смакових якостей страви, а й підготовку робочого місця, дотримання технологіії приготування, правил безпеки праці, норм санітарії та гігієни, оформлення страви.
Приємно було спостерігати за роботою майбутніх кухарів. Вправні й точні рухи, швидка орієнтація, творча уява, відчуття краси - ось ті якості, які продемонстрували конкурсанти під час виконання завдань.
Напружено працювало компетентне журі.
За результатами оцінювання конкурсних завдань переможцями стали:
І місце - Качурівська Альона, Поліщук Валерія;
ІІ місце - Бадик Юрій;
ІІІ місце - Школьник Андрій.
Конкурс дав змогу кожному учаснику зануритися у надзвичайно цікавий світ професії, оволодіти відповідними професійними компетентностями, отримати безліч позитивних емоцій.
Вітаємо переможців і учасників конкурсу, бажаємо їм подальших успіхів в оволодінні цією цікавою та дуже важливою професією!