A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти"
Вінницька область

Захід "Українська національна кухня"

Дата: 29.02.2024 15:02
Кількість переглядів: 16

Українська земля здавна славилась своєю гостинністю, багатою і смачною кухнею. Наша національна кулінарія нараховує сотні рецептів.
Гарним знанням національних страв України відзначились  майбутні кухарі групи №14 (майстер виробничого навчання Ганна Очеретнюк), підготували захід "Українська національна кухня". Здобувачі освіти познайомили присутніх із забутими українськими стравами, назви яких у наш час звучать досить дивно: лемішка, зубці, путря, кваша, шулики, шпундра, баба-шарпанина, сластьони, стовпці та ін. Під час заходу лунали вірші і пісні про хліб, сало, борщ, які є  основою традиційного народного. харчування.

А потім відбувся професійний конкурс, в якому взяли участь дві команди - "Голубці" і "Вареники". Учасники заходу відповідали на питання, відгадували загадки, впізнавали страви за зовнішнім виглядом. Але найбільше позитивних емоцій викликав ІV тур конкурсу - "Хто швидше з'їсть борщ?". Конкурсанти змагались в умінні їсти швидко та охайно.

Сповнені приємних вражень, збагачені новою інформацією, всі учасники конкурсу та гості прийшли до висновку, що українська кухня - це такий же спадок нашого народу, як мова, література, музика, нею треба пишатися, примножувати її багатство і славу.

Пам'ятаймо, хто ми є, бережімо наші звичаї і традиції!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено