A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти"
Вінницька область

Навчально-польові збори та навчально-тренувальні заняття

Дата: 28.04.2023 14:25
Кількість переглядів: 24

Предмет «Захист України» (Основ медичних знань) в умовах воєнного стану набуває надзвичайно важливого значення, адже основною метою його вивчення є національно-патріотичне виховання.

Наша молодь ще з учнівських літ повинна усвідомлювати, що Батьківщина – це святе, а її захист – це обов’язок кожного громадянина України.

Програмою предмета «Захист України» (Основи медичних знань) передбачено проведення для учнів третього курсу триденних навчально-польових зборів та навчально-тренувальних занять. Саме такі заняття в період з 12 по 26 квітня 2023 р. були проведенні для випускників груп №33, 34 та 35.

Викладачі Грабчак О. М. та Сапун О. В. зосередили увагу учнів на  тактичній, вогневій, домедичній підготовці, закріпили знання з цивільного захисту та захисту від вражаючих факторів зброї масового знищення. Юнаки та дівчата на практиці ознайомились з побутом та обмундируванням військовослужбовців, діями солдата в обороні, вибором вогневої позиції, веденням спостереження, орієнтуванням на місцевості, а також виконали вправи зі стрільби з пневматичної гвинтівки.

Дівчата закріпили знання та вміння з надання  домедичної допомоги при раптовій зупинці серця, порушенні прохідності дихальних шляхів, кровотечі з ран шиї, тулуба, верхніх і нижніх кінцівок, а також відпрацювали навички транспортування постраждалих при різноманітних ушкодженнях,

Під час занять здобувачі освіти виявили дисциплінованість, високий рівень відповідальності, небайдужість до вивчення предмета та готовність до захисту рідної землі від окупантів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено