A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти"
Вінницька область

НМТ-2024: ОСОБЛИВОСТІ ВСТУПНИХ ІСПИТІВ

Дата: 26.01.2024 10:24
Кількість переглядів: 33

26 січня 2024 року заступник директора з ТН Грабчак Л.І. провела для здобувачів освіти ІІІ курсу інформаційну годину «ВСТУП – 2024», на якій пояснила, що цьогорічне тестування буде відбуватиметься у комп'ютерній формі і  вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів. Обов'язковими будуть: українська мова, математика, історія України і ще один предмет на вибір (іноземна мова, українська література, біологія, географія, фізика, хімія).

Усі 4 тестування вступники складатимуть протягом одного дня у два блоки по 120 хвилин (2 предмети) з перервою між ними – 20 хв.

Вибір обовʼязкових предметів не випадковий.

Українська мова є необхідним іспитом для вступу на будь-яку спеціальність в Україні, адже знання державної мови потрібне всім громадянам і є однією з умов для здобуття вищої освіти.

Математика демонструє аналітичне й логічне мислення вступників — навички, необхідні для подальшого навчання у ЗВО.

Знання з історії України формують уміння критично мислити, будувати й оцінювати причинно-наслідкові зв'язки, а також не піддаватися маніпуляціям та фейкам.

Щодо предмета на вибір, то він показує індивідуальну освітню траєкторію вступників. Так вони можуть показати знання у тій галузі, яка необхідна для вступу.

 

​​​​​​​


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено