A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти"
Вінницька область

Коронавірус – що це?

Дата: 16.03.2020 08:30
Кількість переглядів: 233

Коронавірус – це рід вірусів, які здатні викликати застудні захворювання та атипові пневмонії. В основному, коронавірусами заведено вважати віруси інфекційного бронхіту птахів, хоча в цю родину входять і коронавіруси людини.

Коронавірус Covid-2019.

Саме так офіційно називають спалах коронавірусної хвороби, яка розпочалась в Китаї у 2019 році. Інфекцію вперше виявили в місті Ухань, ймовірно, саме там вона й зародилася. Місцеві жителі захворіли на пневмонію невідомого походження. Вчені вивчили геном вірусу та встановили, що він на 70% схожий на SARS-COV, який у 2012 році став причиною високої смертності через гострий респіраторний синдром.

Спалах коронавірусу Covid-2019 пов'язаний з ринком морепродуктів та тварин, що в місті Ухань. Там торгували дикими тваринами для споживання. Все вказує на те, що хвороба має саме тваринне джерело інфекції.

Ознаками інфекції є респіраторні симптоми, лихоманка, кашель, задишка й ускладнене дихання. Спалах нагадав про вірус Sars, від якого на початку 2000-х років у десятках країн, переважно в Азії, загинули 774 людини. Аналіз генетичного коду нового вірусу показав, що він тісніше пов'язаний із Sars, ніж будь-який інший коронавірус людини.

Це група вірусів, які здатні викликати застудні захворювання та нетипові пневмонії. В основному, коронавірусами заведено вважати віруси інфекційного бронхіту птахів, хоча в цю родину входять і коронавіруси людини.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено