A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти"
Вінницька область

Конкурси фахової майстерності з професії "Кондитер"

Дата: 19.02.2021 09:42
Кількість переглядів: 238

Професія кондитера — одна із  тих, які западають в душу з  дитинства.
Кондитер – це чарівник, який приносить радість людям, це маг і віртуоз, який із звичайних інгредієнтів, таких як цукор, борошно, молоко, може створити шедевр кондитерської майстерності. Професія ця дуже затребувана – і в ресторан, і в кафе, і на будь-яке підприємство громадського харчування потрібен кондитер.
Професія кондитера асоціюється зі святом і смаколиками. Але, не дивлячись на це, вона є нелегкою фізично і вимагає, крім великої зосередженості, спритності рук і знання різних нюансів роботи з продуктами, ще й наявності естетичного смаку, креативного мислення і, звичайно ж, таланту. 
Це спеціальність, яка знаходиться на межі кулінарії та мистецтва. Тому слова іспанського художника-сюрреаліста Сальвадора Далі «Все красиве має бути їстівне!», які стали девізом конкурсу фахової майстерності з професії «Кондитер» у ДПТНЗ «Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти», були дуже доречними.

Конкурс проводився 18.02.2021 року серед учнів групи № 34.
Тема конкурсу: Приготування пісочного тіста.
Учасниками стали кращі учні з професії «кондитер», наставниками котрих є майстер виробничого навчання Кіріакіді Валентина Олексіївна та викладач спеціальних дисциплін Безпалько Олена Василівна.
Метою конкурсу було підвищення рівня професійної підготовки та майстерності здобувачів освіти, розвиток їх творчої активності, удосконалення знань з використання новітніх технологій, освоєння сучасних методів праці, а також – підняття престижу суспільно значимої професії, моніторинг рівня професійної підготовки, підвищення рівня мотивації молоді щодо свідомого освоєння робітничої професії «Кондитер».
Конкурс продився у П тури: теоретичний і практичний.
Теоретичний тур мав на меті перевірку професійно-теоретичних знань здобувачів освіти і проводився у письмовій формі (виконання тестових завдань).
Практичний тур передбачав виконання завдання: приготування пісочного печива.
Всі учасники конкурсу показали достатній рівень фахової майстерності, правильність виконання трудових прийомів, дотримання послідовності технологічного процесу, правильну техніку роботи з інструментом та інвентарем.
За результатами конкурсу місця розподілились таким чином:
І місце – Ткач Карина (75 балів)

ІІ місце – Тищенко Максим (61 бал)

ІІІ місце – Собистинська Діана (59 балів)

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено