A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти"
Вінницька область

Кобзарева пісня у супроводі бандури

Дата: 10.03.2020 15:53
Кількість переглядів: 294

Перші весняні дні для шанувальників творчості Тараса Шевченка – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

Учнівська молодь  ДПТНЗ  «Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти» груп №25 та №14 разом із класним керівником Косіцькою С.В.  та майстром виробничого навчання Дмитрієвою Т.І. спільно з бібліотекарями «Хмільницької районної бібліотеки для дорослих» і викладачами Хмільницької школи мистецтв, взяли активну участь   у літературно-музичному вечорі «Така її доля…»  та  в годині  розгорнутої  книги «Візьми в руки томик «Кобзаря». 

На вірші Тараса Шевченка, присвячені жіночій долі, народ та композитори склали багато пісень, які ще глибше відтворюють і передають думку автора. За допомогою мелодії та засобів виразності вони якнайкраще розкривають  образ і характер української дівчини, жінки, матері. Про це присутнім  розповідали бібліотекарі Марія Бабій  та  Антоніна Поліщук.

Розповіді доповнювали пісні на слова Тараса Шевченка «По діброві вітер віє», «Нащо мені  чорні брови», «Утоптала стежечку», «В кінці греблі шумлять верби»  та інші, які виконали  тріо бандуристів у складі  Валентини Автодійчук, Ольги  Андрощук, Олени  Кіщук .

 

Шанувальниця поетичної спадщини  Тараса  Шевченка, член любительського об’єднання «Читацьке коло» Дарія Христюк прочитала поему «Причинна».

Декламували вірші і наші здобувачі освіти Ілона Кузьмич, Марина Баб’юк,  Валентина Лесик.

  

Кращому  сприйняттю особистості митця сприяють  організовані  книжкові  виставки «Тарасове слово – душа України», «Слово Тараса струнами б’ється» .

 

 

 

 

      Читаймо і перечитуймо Кобзаря!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено