A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти"
Вінницька область

Інформаційна година «Сімейні форми виховання дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та запровадження послуги сімейного патронату»

Дата: 03.01.2020 15:30
Кількість переглядів: 162

3 січня 2020 р. для педагогічного колетиву Державного професійно-технічного навчального закладу "Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти" було проведено інформаційне заняття на тему «Сімейні форми виховання дітей сиріт та дітей, позбвлених батьківського піклуванні та запровадження послуги сімейного патронату». Директор Хмільницького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Тетяна Войтенко ознайомила учасників заходу з поняттям патронату над дитиною, хто такий патронатний вихователь, основними вимогами до кандидатів та соціальними гарантіями.

Також поінформувала присутніх про форми сімейного виховання дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, а саме: усиновлення, опіка/піклування, прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу.

В кінці зустрічі усі учасники отримали інформаційні матеріали, буклети щодо сімейних форм виховання дітей та запровадження послуги патронату.

Для довідки: Патронат над дитиною (сімейний патронат) – це комплексна послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя у період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин та/або у період прийняття рішення щодо подальшої долі дитини (усиновлення, влаштування до прийомної сім’ї, ДБСТ, під опіку тощо).

Офіційне визначення послуги закріплене ст. 252-256 Сімейного кодексу



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено