A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти"
Вінницька область

Урок виробничого навчання з професії "Муляр"

Дата: 10.12.2019 16:00
Кількість переглядів: 549

   Ремесло муляра - одне з найдавніших. Історія його йде в глибину тисячоліть. З’явилось воно, коли виникла потреба будувати постійне житло та захисні споруди від нападів ворогів.

    Муляр – це робітник, який бере участь у зведенні та ремонті житлових будинків, промислових та інших споруд із природних та штучних матеріалів. Сьогодні професія «Муляр» шанована суспільством та є однією з найбільш затребуваних на ринку праці.

      Саме муляр втілює в життя ідеї архітекторів та проектувальників і відповідає за комфорт, зручність та довговічність будівель. Цю професію може опанувати тільки працьовита, відповідальна, порядна людина, яка щиро любить свою справу. А найголовніше в цій професії те, що завжди можна побачити результати своєї праці – зведені будинки, заводи, фабрики, села та міста, в яких живуть та працюють люди.

       Сьогодні 10.12.2019 року майстром виробничого навчання з професії «Муляр» Павуком Анатолієм  Афіногеновичем було проведено урок виробничого навчання за темою «Мурування стовпа квадратного перетину 2×2 цеглини, 1,5×1,5 цеглини за трирядною системою перев’язування швів під розшивку».

Під час уроку виробничого навчання учні навчились читати робочі креслення кам’яного мурування, виконувати мурування стовпів квадратного перетину за трирядною системою перев’язування швів, правильно користуватися контрольно-вимірювальними приладами, організовувати робоче місце, виконувати роботи згідно з технологічним процесом, дотримуючись всіх вимог охорони праці.

        У процесі уроку виробничого навчання виявлено ряд помилок та недоліків, які допускають здобувачі освіти, а саме: недотримання товщини горизонтальних та вертикальних швів, неправильна перев’язка швів, не користуються контрольно-вимірювальними приладами. Все це призводить до неякісного мурування. Майстер виробничого навчання під час заключного інструктажу вказав на ці недоліки та розповів про шляхи їх усунення. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено