A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти"
Вінницька область

День рідної мови

Дата: 21.02.2022 14:30
Кількість переглядів: 91

Мова – одне із найцінніших надбань, які створили й залишили наші предки, це -  душа нації, її генетичний код, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається народ.

Щороку, 21 лютого, увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято є дуже важливим і для нашої держави. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і у нашому навчальному закладі.

З метою глибокої поваги та шани до рідної мови, викладачем української мови та літератури Голембівською Л.Р. та майстром виробничого навчання із професії «кухар, кондитер» Кучерук А.Ю. у групі №24 було проведено захід «Причасти мене розмовою – українською мовою» у вигляді мовознавчої кав’ярні. Здобувачі освіти із задоволення виконували завдання, переглядали відео про українську мову, виготовляли листівки-реклами та смакували чудовою кавою із печивом під час брейк-кави. Захід пройшов у чудовій та веселій атмосфері.

З метою сприяння вивчення рідної мови, зацікавлення здобувачів освіти спілкуватися українською мовою  не лише у навчальному закладі, але і в побуті, в родині та позаурочний час, виховання патріотичних почуттів, поваги до рідного слова викладачами української мови та літератури Голембівською Л.Р. та Карпік О.З. було проведено мовний тюнинг «А я пишу українською так…». Завдання учасникам: знайти в тексті слово, у якому допущено орфографічну помилку, закреслити її червоним маркером, потім записати правильний варіант на листочку та прикріпити на гілочках  «Дерева рідної мови». До виконання завдань активно долучили як здобувачі освіти, так і викладачі та майстри виробничого навчання. До кінця робочого дня дерево зарясніло чистою та правильною мовою.

Джалілова Анастасія, учениця групи №35, продекламувала вірш про красу української мови.

День української мови об’єднує здобувачів освіти та викладачів і показує високий прояв почуття патріотизму, любові до рідної мови та своєї Батьківщини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено