A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Державний професійно-технічний навчальний заклад "Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти"
Вінницька область

Дзвони Чорнобиля.

Дата: 26.04.2019 12:22
Кількість переглядів: 193

Чорнобильська трагедія залишила незабутній слід у житті мільйонів людей . Вона наклала радіоактивний відбиток на території не тільки України ,а й сусідніх країн.

За тридцять три роки, що минають з часу трагедії на Чорнобильській АС, виросло не одне покоління наших співвітчизників.

26 квітня 1986 року вибух на Чорнобильській атомній станції приголомшив Україну ,розтривожив і наробив переполоху на всю планету.

Чорнобиль. Це назва невеличкого районного центру, що знаходиться в 130 км від Києва. Заснований ще за часів Київської Русі, стародавній Чорнобиль дав свою гірку назву потужній атомній електростанції, будівництво якої було розпочато в 1971 році. В 1983 році вже працювало 4 енергоблоки цієї електростанції із запланованих шести.

Але в історію Чорнобиль увійде назавжди, як місто, що дало назву одній з найбільших в історії людства катастроф.

Він і досі є проблемою сьогодення і, на жаль, буде нагадувати про себе й нашим нащадкам, яким необхідно допомогти усвідомити масштаби катастрофи та осмислити уроки трагедії у всіх сферах життя.

26 квітня учні 15 групи , класний керівник Косіцька Світлана Володимирівна провели виховну годину «Дзвони Чорнобилю». Учні і всі присутні зустрілись зі свідком подій 33-річної давнини і згадали, як це було. Про випробування, які випали на долю ліквідаторів аварії, їх самопожертву і подвиг розповів учням на виховній годині учасник ліквідації на ЧАЕС у 1986 році, працівник навчального закладу Верховлюк Сергій Іванович. Сергій Іванович розповів учням про те, який колосальний обсяг роботи довелося виконати з локалізації аварії як військовим частинам, так і цивільним спеціалістам. Адже в усуненні наслідків аварії на ЧАЕС взяло участь понад 600 тисяч осіб. Він наголосив на тому, що важливою була праця не лише пожежників, медиків, транспортників, міліції, а й кухарів, прибиральників тощо. Усі, незважаючи на небезпеку діяли героїчно та самовіддано. На виховні годині учні читали вірші, виконували пісні, вшанували  хвилиною мовчання  всіх загиблих ліквідаторів Чорнобильської  атомної станції.

 

Косіцька Світлана Володимирівна повідомила ,що на Вінниччині радіоактивного забруднення зазнали 8 районів з 87 населеними пунктами.

Чорнобильська катастрофа завдала і продовжує завдавати непоправної шкоди  екологічній ситуації як у регіоні, так і в планетарному масштабі.

Наша пам'ять про ліквідаторів  жива і незгасна,вдячність – безмежна й довічна.

За днями дні, мина повільно рік,

За днями дні і другого не має.

Нехай же лихо всіх  нас проминає.

І більше в  світі не повториться повік.

Хай стане мир міцнішим у стократ,

Хай над землею чисте небо буде.

Чорнобиль – попередження, набат.

Його уроків людство не забуде.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено