ТИЖДЕНЬ З ПРОФЕСІЙ «КУХАР», «КОНДИТЕР»
У нашому навчальному закладі є гарна традиція: щороку на початку лютого проводиться тиждень з професії «Кухар», «Кондитер».
Кухарські професії мають надзвичайно важливе значення у суспільному житті країни і кожної людини окремо. Від того, як буде організоване харчування залежить життя та здоров’я всієї нашої нації.
Кухарі не тільки задовольняють нашу потребу у харчуванні, але й намагаються дарувати задоволення та естетичну насолоду від самого процесу споживання їжі.
Та, на жаль, реалії часу такі, що тиждень проходив в режимі онлайн. Усі педагоги методичної комісії доклали максимум зусиль, щоб тиждень відбувся за планом і заходи проводились з використанням інформаційно - комунікативних технологій та були живими, цікавими, сприяли вихованню гарних майбутніх професіоналів своєї справи.
Тиждень проходив з 7 по 11 лютого і запам’ятався цікавими та різноманітними заходами.
Майстер виробничого навчання Очеретнюк Г. Ю. поділилася своїм досвідом приготування сушів. Завдяки онлайн формі проведення вона поділилась майстерністю не тільки з учнями, але й небайдужими споживачами, що цікавляться новинками кулінарії.
Викладач спецдисциплін Безпалько О.В. з учнями групах №24 та №34 переглянули сторінки усного онлайн - журналу з теми «COVID-19 і харчування». У формі слайд-шоу учні познайомилися з рекомендаціями ВООЗ з питань правильної організації харчування в умовах пандимії та навчились підбирати корисні, здорові продукти і страви для раціонального харчування.
Майстри виробничого навчання Черненко І.І. та Кіріакіді В.О. провели із групою№14 годину спілкування «Мішленівські зірки». У формі онлайн - конференції познайомили учнів з поняттям «Мішленівські зірки» та як вони застосовуються при організації роботи закладів ресторанного господарства.
Майстер виробничого навчання Ніколайчук Л.В. провела майстер-клас з теми «Желе 3D квіти». Це неймовірно красивий десерт, а готується він досить просто за наявності деяких навичок.
Під час проведення етногодини з теми «Їжа козаків» викладач спецдисциплін Безпалько О. В. продовжила знайомити учнів групі №24 із славетними сторінками історії України та місцем професії кухар у суспільному житті.
Майстер виробничого навчання Дмитрієва Т. І. під час години спілкування розповіла майбутнім кондитерам про сучасність та затребуванність професії кухаря. Довела, що дана професія приносить чималий прибуток.
Тиждень з професії «Кухар», «Кондитер» пройшов надзвичайно цікаво та змістовно.